25 دی 1393 - 12:12 شناسه خبر: 1633 نسخه چاپی

رییس مجمع عالی واردات عنوان کرد

سردرگمی در تعیین مبنای روبل در تجارت با روسیه

سردرگمی در تعیین مبنای روبل در تجارت با روسیه رییس مجمع عالی واردات عنوان کرد
 رییس مجمع عالی واردات اتاق بازرگانی ایران بهترین نوع صادرات به روسیه را انعقاد قرار‌داد پیمان پولی دو جانبه دانست و عنوان کرد که به دلیل اف ...

 رییس مجمع عالی واردات اتاق بازرگانی ایران بهترین نوع صادرات به روسیه را انعقاد قرار‌داد پیمان پولی دو جانبه دانست و عنوان کرد که به دلیل افت شدید اقتصاد روسیه، نوعی سردرگمی در تعیین مبنای روبل برحسب دلار و مقایسه آن با دلار از سوی بانک مرکزی به وجود آمده است.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، محمدحسین برخوردار اظهار کرد: بهترین شکل صادرات ایران به روسیه، انعقاد قرار‌داد پیمان پولی دو جانبه یا چند جانبه است. دراین نوع قرار‌داد دو یا چند کشور در تجارت با یکدیگر تعیین می‌کنند که مثلا ارزش دلار در مقابل ریال یا روبل مقابل دلار چگونه باشد.

وی ادامه داد: ارزش روبل به دلیل تحریم‌های تحمیل شده، کاهش یافته است، زمانی که این کاهش اتفاق می‌افتد برابری صادرات ما در مقابل دریافت روبل پایین می‌آید و نمی تواند برای صادر‌کنندگان انگیزه ایجاد می‌کند.

رییس مجمع عالی واردات اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد که کشور‌های مختلفی از جمله چین، هند و ترکیه از قرار‌داد‌های دو جانبه یا چند جانبه بهره می‌برند.

برخوردار با بیان اینکه باید از پیمان‌های دوجانبه استقبال کرد، ادامه داد: تجارت با روسیه می تواند با این روش انجام شود اما اگر بانک مرکزی اقدام به چنین کاری نمی‌کند دلیلش مشخص نیست.

وی اضافه کرد: شاید به دلیل افت دائمی شدیدی که در اقتصاد روسیه رخ داده است، نوعی سردرگمی برای بانک مرکزی به وجود آمده و برای همین نمی‌تواند مبنای روبل برحسب دلار و مقایسه آن با دلار را به درستی انجام دهد.

رییس مجمع عالی واردات اتاق بازرگانی ایران با ارائه پیشنهادی برای انعقاد قرارداد با روسیه برای انجام صادرات به شکل مطلوب تصریح کرد: وظیفه بانک مرکزی ایران است که با بانک مرکزی روسیه مقایسه واحدهای پولی را را انجام دهد تا به گونه‌ای این قرار‌داد منعقد شود که به نفع ایران باشد. چون تمام قرار‌داد‌هایی که میان کشور‌ها بسته می‌شود براساس منافع صورت می‌گیرد و ما هم باید منافع خودمان و صادر‌کنندگان را در این قرار‌داد لحاظ کنیم.

برخوردار اضافه کرد: از طرف دیگر باید این موضوع در نظر گرفته شود که در چند سال گذشته هند، ترکیه، چین و حتی روسیه هزینه‌هایی را برای ما ایجاد می‌کردند؛ به‌گونه ای که باید هزینه زیادی برای گشایش ال سی‌ هایمان پرداخت می‌کردیم.

رییس مجمع عالی واردات اتاق بازرگانی ایران نفس صادرات به روسیه را به شرط آنکه مسئولان دولتی، بانک مرکزی و متخصصان بخش خصوصی با مشورت یکدیگر راهکارهایی را در نظر بگیرند اتفاق مثبتی عنوان کرد.

 

منبع: ایسنا